2014

ab-fodbold

Elio A-dL: AB – fortid, nutid, fremtid

 

Kære Søren

Hilsen fra et old medlem af AB

Hermed tanker og idéer om AB – fortid, nutid, fremtid…..

Ser man sig omkring i den professionelle fodboldverden, er det klart, at kun de lande og klubber, hvor umådeligt rige arabere og russere kan bruge penge i et ubegribeligt omfang, har mulighed for at deltage og vinde Champions League og lignende turneringer.

Traditioner, klubresultater, loyalitet osv. er desværre tabte begreber, som aldrig kommer til at betyde noget i den store sammenhæng – snart heller ikke i Danmark, snart heller ikke i AB. Dertil er reklamer, TV-transmissioner og fodbold som ’passiv sport’ for dominerende.

I vores tid er det som i Romer-tiden med ’panem et circenses’ (brød, cirkus og circuslege på Colosseum), det som magthaverne bruger for at ’mætte’ folks lyster og behov.

Denne udvikling har naturligvis medført, at så længe pengene findes hos engelske, spanske, tyske og franske klubber, vil disse i højere grad være synlige og opnå resultater. Se på PSG som eksempel, de har aldrig tidligere gjort sig gældende på den internationale scene.

I Danmark ser vi det samme billede – få klubber har pengene og idéerne – de er dominerende. AB kan glemme alt om i fremtiden at blive en del af denne dominerende elite, selv om vi historisk var i toppen af dansk fodbold. Vi kan også se på TV, at en del spillere med et tidligere tilhørsforhold til AB udmærker sig rundt omkring.

At have de forkerte ambitioner, mål og idéer er en alvorlig ledelsesfejl, som kun bringer yderligere skuffelser med sig. I AB skal vi have de ambitioner, idéer og mål, der passer til AB!!! Samt den rigtige ledelse.

Hvad den professionelle afdeling vil gøre i fremtiden, ved jeg ikke. Fusionere med en anden klub eller klubber? Lukke og slukke hvis vi til sommer havner i 2. division? Hvad er planerne?

På Skovdiget skal vi koncentrere os om moderklubben – AB-fodbold. Vi kan måske blive i 1. division, hvis vi er meget heldige, men hvis vi rykker ned, vil vi automatisk blive mindre attraktive både for elite- og breddespillere blandt børn og unge.

Vi har et smukt anlæg, vi har en historisk klub med mange gode traditioner, og vi skal påvirke i positiv retning klubfølelse og klubloyalitet. Det gøres til træning, kampe, fester, turneringer (AB CUP 125 i Pinsen) og ture og større arrangementer som Lundberg-dagen for seniorspillere.

AB’s fremtid i fodboldafdelingen skal være at skabe attraktive rammer for drenge og piger – pigefodbold bliver lanceret til efteråret og er noget nyt i AB, som vi skal udvikle til glæde for piger, drenge og forældre. Vi skal have et miljø med glæde, fest og farver for piger og drenge. Vi skal satse på de små årgange og ’lege fodbold’.

Vi risikerer, at de talentfulde 16-18 årige vil blive taget fra os på et eller andet tidspunkt, men vi skal sikre så god en fysisk og mental træning og uddannelse som overhovedet muligt – det skal være et stort særkende for AB. De må aldrig glemme, hvor de kommer fra, hvor de fik deres basale fodboldopdragelse. Vi skal også satse på, at de tilvælger AB – ikke fravælger AB. De skal i bedste fald blive i AB, i værste fald rejse et andet sted hen, men komme tilbage, fordi de savner miljø og klubfølelse.

AB skal tilbyde uddannelse i fodbold, en uddannelse de andre klubber ikke kan tilbyde. Hele vores børne- og træningssystem skal revurderes. Vi skal lære af de klubber, der kan og vil noget mere og andet, og desuden skal vi tilføre noget, de andre ikke har.

Så har vi en fremtid for unge og gamle. Dertil skal vi have en ledelse med visioner, mål og ambitioner til at realisere de nødvendige ændringer. Gør vi det, er vi også politisk på rette spor og kan få støtte og hjælp til et uddannelsesprogram, som kan trække børn og unge i den retning politikerne ønsker, og – måske – vil støtte.

Idéer, mål og ambitioner i en stærk ledelse – så kan vi igen på AB.

Elio Acunto-de Lorenzo