2024

ab-fodbold

Tjønser som landstræner?

Det var noget af en kaotisk situation, som fodbolddirektør Peter Møller stod i, da han fredag blev præsenteret for en sygemelding fra midlertidige landstræner Morten Wieghorst.
Ikke nok med, at han skulle forholde sig til situationen omkring Wieghorst, så skulle han også løse opgaven med hvem, der skulle sættes ind i rollen som midlertidig landstræner for den midlertidige landstræner, for den midlertidige træner…….Man kontaktede straks Ernst Netuka, Mario Astoni, Arne Sørensen, Arne Borsdal, Åke Söderblom m.fl. uden held, fordi DBU insisterede på, at det skulle være en træner med nuværende eller tidligere tilknytning til AB. Ingen aner hvorfor, men sådan er det åbenbart….

Jan Petersen, der lige er kommet hjem fra en tur til Fleisch am Main (en lille by i det gamle Østtyskland), hvor han var til prøvespisning af nogle nye pølser fra den kendte pølsefabrik “Grosse Schweinerei“, hvis motto er: ”Wir machen es selbst” – eller på dansk: “Vi laver selv pølserne”.
Jan: – Jeg er lige kommet hjem fra en tur til Fleisch am Main. Det var en stor oplevelse. Allerede da jeg ankom med toget til Remscheid Hauptbahnhof, var jeg klar over, at der var noget stort under opsejling. Borgmesteren, Karl Heins Würstenhoff, stod i spidsen for en komite af velnærede byrådsmedlemmer alle iklædt lokale folkedragter samt deres tykke koner i spraglede dragter med forklæder. Konerne overraskede med en improviseret folkedans, hvor der godt nok blev løftet op i skørterne. Jeg kunne næsten ikke få luft af bare begejstring. Derefter fik jeg overrakt en kopi af borgmesterkæden, som tegn på anerkendelse, og som rosinen i pølseenden fik jeg også lige smagt på et udvalg af de lokale pølser: Bratwurst, Weisswurst, Leberwurst, Blutwurst, Jagdwurst og min favorit, Karrywurst. Jeg har bøvset lige siden. Nå, hvad var det, du spurgte om?…

Thomas Kentorp: – Jeg var faldet lidt hen efter en hård dag med at holde mig vågen på kontoret på Københavns Rådhus, hvor jeg er blevet forfremmet til “Ansvarlig forperson for tømning af papirkurve ved kommunens legepladser” i daglig tale FMFTAPVKL, da min mobil pludselig ringede. Et kort øjeblik blev jeg forvirret, men hurtigt blev jeg klar over, at DBU ville have fat i mig. Først troede jeg, de ville tilbyde mig stillingen som ny landstræner, men hurtigt fandt jeg ud af, at manden i røret ikke havde hørt om rullefinten og om at dukke op til træning på cykel i sidste øjeblik.

Det drejede sig i stedet, om jeg tilfældigvis kunne skaffe telefonnummeret til Dansk Cricket Forbund (DCF), for de ville høre, om man kunne overføre kasteteknikken fra cricket til fodbold. Man vil gerne optimere Kasper Schmeichels kasteteknik (en omskrivning af: vi er ikke tilfredse med Kaspers kasteteknik). Jeg mente ikke, det var nogen god idé, da det vil kræve lynomklædning til hvide bukser, skjorte og vest, hver gang han skulle i aktion. Så blev røret lagt på….…dut, dut, dut….

Bent Jacobsen: – Jeg tror ikke, jeg bliver landstræner lige med det samme. I DBU har de åbenbart hørt om, at jeg engang for mange år siden var træner for Frank og hans mikroputter. Dengang revolutionerede jeg børnefodbolden. Folk var rystede. Og det er de endnu. Aldrig havde man set så små drenge slæbe rundt på banen iført blyveste. Og vi taler om mange kilo bly. Drengenes forældre havde fået til opgave at svejse vestene, og jeg kontrollerede, at de ikke oversteg det dobbelte af drengenes vægt af frygt for, at de blev hjulbenede. For at foregå drengene med et godt eksempel deltog jeg selv i alle øvelserne med en betonflise under hver arm.

Dr. Spin